من یک طراحم.

درباره کمپین بیشتر بدانید:

ماهیت کمپین:

کمپین «من یک طراحم» یک حرکت فرهنگی و غیرانتفاعی است که توسط مرکز طراحی اسپیرال راه اندازی شده و در آن بخشی از دغدغه‌های شغلی روزمره طراحان مطرح و به طنز تصویرسازی شده است.

مأموریت کمپین:

هدف از راه اندازی این وبسایت تثبیت جایگاه شغلی یک طراح در مقابل سفارش‌دهنده و ارتقای فرهنگ عمومی در این زمینه است. حالا خواه این طراح، طراح گرافیک باشد، یا طراح وب، یا طراح دکوراسیون و طراح صنعتی، موارد مطرح شده در این سایت بخشی از مسائلی است که یک طراح همیشه با آن سر و کله می‌زند. از جمله مباحثی مثل پیش پرداخت، جلسات حضوری قبل از قرارداد، اعمال سلیقه ها، بازخوردها و نظرات غیرتخصصی و کلی، حق امضای طراح و... در این سایت با زبانی صریح شرح داده شده اند تا با حمایت طراحان تبدیل به یک مانیفست غیررسمی شود، و از آن بتوان در مذاکرات با سفارش دهندگان طراحی استفاده کرد و به آن استناد کرد. برای مثال یکی از راهکارهای مطرح شده در وبسایت، قرار دادن لینک این وبسایت در امضای پای ایمیل هاست، به گونه که غیر مستقیم حقوق اولیه یک طراح به گوش سفارش دهنده برسد.

اهداف و فعالیت‌ها:

کمپین من طراحم، مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و غیرانتفاعی طراحان ایران است که از سال ۱۳۹۴ مبتنی بر فعالیت‌های داوطلبانه شکل گرفته است. هدف اولیه این کمپین تلاش برای ارتقای جایگاه شغلی طراحان با راهکارهای فرهنگی بوده است که در ادامه با شکل‌گیری «جامعه دیزاین ایران» سه هدف جامعه‌سازی طراحان، هم‌افزایی میان نهادهای مرتبط و ترویج درک درست‌تر از دیزاین را دنبال خواهد نمود.

فعالیت‌های مردمی کمپین من طراحم شامل امضای بیش از 9000 نفر در وبسایت کمپین، انتشار هزاران هشتگ #من_طراحم در توییتر،‌ اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی، برگزاری همایش‌های سالانه و انتشار رایگان ویدیوی سخنرانی‌ها، برگزاری چندین ورکشاپ، انتشار الگوی استاندارد قراردادهای طراحی، پایگاه خبری طراحان ایران، تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی، مدیریت چندین گروه تلگرامی و... بوده است که با دغدغه جایگاه شغلی طراحان ایران، به هر دو شکل متمرکز و نامتمرکز توسط اعضا انجام گرفته است.

تیم اجرایی رویداد کمپین شامل ده‌ها نفر از داوطلبان بوده که با محوریت دبیرخانه کمپین در مرکز طراحی اسپیرال و با مدیریت راهبردی دکتر حامد بیدی (موسس کمپین) و مدیریت اجرایی دکتر امیرحسین ناطقی فعالیت داشته‌اند. هزینه‌های دبیرخانه‌ای و برگزاری رویدادهای این کمپین تا کنون توسط مرکز طراحی اسپیرال در راستای مسئولیت اجتماعی شرکتی و با جذب حامیان مختلف غیردولتی تأمین گردیده است. شایان ذکر است گزارش مالی فعالیت‌های این کمپین غیرانتفاعی و عام‌المنفعه به صورت سالانه در وبسایت و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

درباره شکل‌گیری کمپین

این کمپین با طراحی و راه‌اندازی یک وبسایت به آدرس mantaraham.ir در تیرماه 94 شکل گرفت که در آن دغدغه‌های شغلی طراحان در ۷ بند با موضوعات پیش‌پرداخت، شیوه مراجعه به طراح، رزومه‌سازی، سلیقه شخصی، بازخوردهای شفاف و تکنیکال و کپی‌رایت با زبانی اعتراض‌آمیز خطاب به کارفرماها نوشته و تصویرسازی شد. در این وبسایت از طراحان دعوت شده بود تا آن را امضا کنند و با به‌اشتراک‌گذاری آن از این کمپین حمایت کنند. به محض انتشار این وبسایت در شبکه‌های اجتماعی و به خصوص توئیتر و فیسبوک، استقبال بی‌نظیری از آن شد و تنها با گذشت 3 روز از رونمایی وبسایت بیش از 1000 طراح آن را امضاء کردند. نکته جالب آن بود که امضاکنندگان از تمام رشته‌های طراحی از جمله طراحی گرافیک، معماری و طراحی داخلی، طراحی وب و اپیکیشن، طراحی صنعتی، طراحی لباس، طراحی جواهرات و... بودند که برای اولین‌بار دغدغه‌های شغلی خود را به صورت مشترک یک جا می‌دیدند.

پس از این مشارکت کم‌نظیر، ایده برگزاری یک نشست با امضاکنندگان جهت بررسی و آسیب‌شناسی چالش‌های شغلی طراحان مطرح شد و اولین همایش کمپین در فرهنگسرای اندیشه برگزار گردید تا برای اولین‌بار دیزاینرهای رشته‌های مختلف زیر یک سقف درباره حرفه‌ی خود حرف بزنند. این نقطه‌ی شروعی بود برای همایش‌های سالانه و ده‌ها ورکشاپ و دورهمی و... در سال‌های بعد

خیالتان راحت!

اگرچه متن اولیه توسط این مرکز پیشنهاد شده، اما در بخش بحث و گفتگو امکان پیشنهاد و انتقاد نسبت به مطالب مطرح شده وجود دارد. هر گونه تغییری در متن حتما از قبل به اطلاع همه امضا کنندگان خواهد رسید. همچنین امکان لغو امضا نیز به زودی در سایت فعال خواهد شد.
ما نیز به اندازه شما از اسپم و همینطور سوءاستفاده از ایمیلها بیزاریم. بنابراین مرکز طراحی اسپیرال متعهد خواهد بود از ایمیلهای امضاکنندگان فقط برای اطلاع رسانی در زمینه کمپین، آن هم در مواقع ضروری استفاده گردد. اطلاع رسانی های عمومی از طریق صفحه فیسبوک و توئیتر منتشر خواهد شد.

اگر دوست داشتید:

اگر ایده کمپین را دوست داشتید، آنرا امضا کنید و به اشتراک بگذارید، تا این حرکت فرهنگی گسترش پیدا کند: